Vælg en side

Stigningen af specialøl der i dag kan købes på det danske marked. Både dem der sælges i supermarkederne og dem der sælges mere eksklusivt har bragt en anden interesse med sig. At brygge sin egen øl og kopiere microbryggerierne. Et af de steder hvor du kan købe de ingredienser og udstyr du skal bruge kunne være ALBRYG. En af de ting der gør ølbrygning sjovt er, at du kan komme igang relativt nemt og brygge en god basisøl og samtidig er det en hobby, hvor det er muligt på den ene side at være teknisk og på den anden side skal du kunne føle dig frem til den rigtige øl. Det kræver en del viden om de forskellige ingredienser og hvordan de spiller sammen, så de enten fremmer eller ødelægger de forskellige smagsaroma, der er i øllen. En hver anstændig brygmester har deres egen måde at brygge deres øl på. 

Lær at brygge øl

Der findes meget materiale om ølbrygning. Der er et stort antal bøger der beskæftiger sig med emnet og det forskellige former for øl der er. Der findes også bøger, der fortæller om de forskellige tekninger forskellige lande benytter sig af og gør øllen forskellig, alt efter om du drikker den i Danmark, Tyskland eller Belgien. Udover bøger findes der et utal af videoer, der viser hvordan du selv skal gå frem. Mange af de steder der sælger udstyr udbyder også kurser, hvor man kan lære at lave øl. Det er kurser for både begyndere og øvede. De tager som regel en eftermiddag og aften og man får den øl man har brygget med hjem.

Det er derfor relativt nemt at komme igang og få en god viden om, hvordan man skal brygge sin egen øl. Både den øl du skal drikke til hverdag og den øl du skal overraske dine venner med, ved specielle lejligheder.